Food from Paradise ... available on Earth! Professionele catering, traiteur, culinair architect. Wij leveren kant-en-klare traiteurformules voor elke babyborrel, familiefeest, klantenevent, personeelsfeest of productvoorstelling waar een lekker hapje de sfeer van het samenzijn kan bevorderen.

Van ontbijt tot hapje tijdens de receptie, over luxe ovenkoeken met bediening tot uitgebreid dessertbuffet.

Een pannenkoekenfestijn of een wafelbak, uw feest zal nog lang lekker nasmaken.

Ons nieuw frietkraam ontdekken? Vanaf 15 januari 2019 beschikken we over een gloednieuwe foodtruck van waaruit we de lekkerste broodjes hamburgers, tipzak frietjes en hartige snacks kunnen aanbieden. Onze jarenlange ervaring is uw garantie op succes.

Gratis offerte

Catering | traiteur | culinair architect
John Schotsaert
Gsm Chef: +32 (0)497/28 89 21
Gsm Maître: +32 (0)472/67 52 27
Mail: post@parisroyal.be


Hoe organiseer je een succesvolle babyborrel: tips en weetjes!

Geplaatst in de categorie Babyborrel

Na de geboorte van jouw kind ben jij aan het herstellen van de enorme fysieke impact en aan het wennen aan het nieuwe mensje in jouw/jullie leven. Vrienden en familie staan daarentegen energiek te popelen om op kraamvisite te komen. Zij willen de baby zien en vaak ook iets voor de baby meenemen. Mocht je er voor willen kiezen om een babyborrel (doopfeest) te organiseren dan wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk doen! Over het algemeen kiezen kersverse moeders ervoor om deze feestelijke gebeurtenis 1 tot 4 maanden na de bevalling te plannen. Maar hoe organiseer je nou een succesvolle babyborrel? Zoals altijd is het organiseren gebaat bij een goede voorbereiding. In termen van ‘wat wordt er eigenlijk van mij verwacht?’ is het belangrijk stil te staan bij het volgende:

DSC_4238

  • Wil je de genodigden een creatieve, zelfgemaakte uitnodiging sturen of ga je voor de snelle, makkelijke digitale weg? De datum, plaats en tijd zijn het belangrijkste om de gasten over te informeren. Denk ook aan de eindtijd zodat je zonder problemen en liefdevol de drukte weer de deur uit kunt vegen.
  • Er zal in een keer een grote groep mensen op de feestlocatie aanwezig zijn: genoeg zitplaatsen en servies?
  • Om jezelf te ontlasten zou het een idee kunnen zijn om een gastheer of -vrouw, traiteur te vragen. Hij/zij kan dan alle gasten ontvangen en de randzaken verzorgen. Jij hebt dan je handen vrij voor de baby en je kunt de gasten zoveel mogelijk aandacht geven.
  • Het eten en drinken kan via een cateraar besteld worden. Dit scheelt natuurlijk tijd maar kan wel in de kosten lopen. Je kunt het feest altijd voorzien van het ‘Paris royal’- concept. Dit betekent dat deze ervaren traiteur jouw zorgen overneemt.
  • Ook qua geschenken zou je dit op voorhand kunnen sturen. Je zou bijvoorbeeld een wensenlijst kunnen meesturen en de gasten kunnen vragen of zij onderling overleg plegen over wat zij cadeau willen gaan doen.
  • Kies een mooie versiering uit om het feest nóg gezelliger te maken. Sober kan echter ook mooi zijn.
  • Aan het organiseren van een babyborrel kleven voor- en nadelen. Een voordeel is natuurlijk dat je alle kraamvisite op één dag ontvangt. Dit betekent geen onverwachts bezoek en niet veel dagen achtereen dat er visite is. Een andere voordeel is dat je er voor kunt kiezen om bijvoorbeeld jouw ervaringen van de bevalling één keer te vertellen (kies hiervoor een geschikt moment tijdens het feest). Een nadeel is dat je jouw aandacht minder goed kunnen verdelen en met zoveel mensen zul je in elk geval minder goed kunnen bijpraten met iedereen. Maar als het achter de rug is zul je naast de vermoeidheid een voldaan gevoel overhouden: iedereen heeft jouw nieuwe liefde, een zusje of broertje bewonderd!

 

Geef een reactie