Food from Paradise ... available on Earth! Professionele catering, traiteur, culinair architect. Wij leveren kant-en-klare traiteurformules voor elke babyborrel, familiefeest, klantenevent, personeelsfeest of productvoorstelling waar een lekker hapje de sfeer van het samenzijn kan bevorderen.

Van ontbijt tot hapje tijdens de receptie, over luxe ovenkoeken met bediening tot uitgebreid dessertbuffet.

Een pannenkoekenfestijn of een wafelbak, uw feest zal nog lang lekker nasmaken.

Ons nieuw frietkraam ontdekken? Vanaf 15 januari 2019 beschikken we over een gloednieuwe foodtruck van waaruit we de lekkerste broodjes hamburgers, tipzak frietjes en hartige snacks kunnen aanbieden. Onze jarenlange ervaring is uw garantie op succes.

Gratis offerte

Catering | traiteur | culinair architect
John Schotsaert
Gsm Chef: +32 (0)497/28 89 21
Gsm Maître: +32 (0)472/67 52 27
Mail: post@parisroyal.be


Welkom bij uw traiteur in de regio Oudenaarde.

Geplaatst in de categorie Traiteur

In tegenstelling tot een cateringbedrijf zal een traiteurdienst niet bij iedereen bekend zijn. Toch kan het soms heel handig zijn om een traiteur in te schakelen. Zij verzorgen en bezorgen namelijk kwalitatief goede maaltijden aan huis. Zeker ter gelegenheid van feestjes kan dit heel handig zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, komt dit beroep van oorsprong uit Frankrijk. Koks maakten daar eten klaar voor edelen en voor de maatschappelijke bovenklasse. Vandaar dus de herkomst van de naam. De laatste jaren zien we het aantal traiteurs sterk groeien. Dit heeft zeker te maken met de trend dat consumenten steeds korter in de keuken wensen te staan en toch graag gezond en lekker eten. Een kant-en –klare maaltijd is dan ideaal.

Meestal is een uitzend kok in dienst bij een traiteurdienst, een groothandelsbedrijf of bij een slagerij. Er kan als het om eten gaat werkelijk van alles worden klaargemaakt, zoals broodjes, soepen, barbecue, gourmet, salades, sauzen, enz.

Verschil tussen een traiteurdienst en een cateringbedrijf

Deze beiden hebben best heel wat overeenkomsten, omdat ze allebei catering thuis en op locatie kunnen verzorgen. Een belangrijk kenmerk van een traiteurdienst is dat ze echt gaan voor luxe, creativiteit en kwaliteit. Ook heeft een uitzend kok een gedegen opleiding genoten en kan op een professionele wijze adviseren over maaltijden, eten en combinaties die goed bij elkaar passen. Tenslotte is deze ook volledig op de hoogte van de regels wat betreft voedselveiligheid en hygiëne. Eten dat bereid is door een traiteurdienst is altijd van hoge kwaliteit. Men werkt bij zo’n bedrijf vaak met unieke recepten en op deze manier worden er verrassende smaken gecreëerd. Deze maaltijden kunnen van te voren besteld en gereserveerd worden en in sommige gevallen moeten ze worden opgehaald, maar vaak worden de maaltijden ook thuis afgeleverd.

DSC_7135

Wanneer schakel je een traiteur in

Je kunt een beroep op een traiteurdienst doen in zeer veel verschillende situaties. Heb je geen zin of tijd om ’s avonds een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten, dan is het een uitkomst als dit op een goede manier voor je gedaan wordt. Ook kun je een traiteurdienst inschakelen als je een feestje, een vergadering o.i.d. wilt organiseren. Lees hieronder een aantal tips :

Babyborrel

Steeds meer mensen kiezen de laatste jaren voor een babyborrel i.p.v. allemaal losse kraambezoekjes. Een nadeel is wel dat je tijdens een feest heel veel gasten tegelijk krijgt. Als kraamvrouw ben je op dat moment vaak nog niet de oude en dan kan een feest organiseren best heel veel van je vragen. Een traiteurdienst is dan een uitkomst. In overleg bepaal je wat de gasten voor lekkers krijgen op het feest. Het bedrijf kan, desgewenst, alles voor zijn rekening nemen, dus ook het gebak en het drinken. Je kunt er ook voor kiezen dat zij alleen de hapjes klaarmaken en dat je de andere zaken zelf regelt. Het een en ander zorgt natuurlijk voor een verschillend kostenplaatje.

1962732_827633323995645_4963346114275128593_n

Jubileum

Tijdens een jubileum worden vaak heel wat mensen uitgenodigd. Zeker als er ook met elkaar een maaltijd gehouden wordt, komt er van alles bij kijken. Het is ideaal om in zo’n situatie een uitzend kok in te schakelen. Zij kunnen als het om maaltijden gaat werkelijk van alles klaarmaken. Denk hierbij aan een buffet, een aantal gangen diner of een walking dinner.

High tea

Ook voor een high tea met een groep vriendinnen, collega’s, familie, enz. kan een traiteurdienst goed van pas komen. Zij hebben allerlei ideeën om er een geslaagde, gezellige en lekkere high tea van te maken voor jullie.

Locatie

Een traiteurdienst kan de maaltijd of de hapjes bij jou thuis komen afleveren, maar er zijn ook nog andere opties. Soms kan het organisatorisch lastig worden om veel gasten in een woning te ontvangen. Ook op dat gebied denkt een traiteur graag met je mee. Vaak hebben ze zelf ook een aantal locaties waar je uit kunt kiezen. Een heel andere mogelijkheid is dat het eten en drinken wel in de eigen woning plaatsvindt, maar dat de mensen van de traiteurdienst komen bedienen. Wanneer je dat wenst, kunnen ze zelfs de gehele organisatie voor hun rekening nemen. Ook bijvoorbeeld het mooi dekken van de tafel valt daar dan onder.

 

One Response to “Welkom bij uw traiteur in de regio Oudenaarde.”

  1. Monique Bernard schreef:

    Onze schermclub organiseert een clubfeest in november voor 50 a 80 personen waarvan 30 kinderen . Wij denken aan een buffetvorm met zelfbediening met keuze voor volwassenen en kinderen.
    Hebben jullie een voorstel?
    Wij hebben wel een eigen locatie !
    Mvg.

Geef een reactie