Food from Paradise ... available on Earth! Professionele catering, traiteur, culinair architect. Wij leveren kant-en-klare traiteurformules voor elke babyborrel, familiefeest, klantenevent, personeelsfeest of productvoorstelling waar een lekker hapje de sfeer van het samenzijn kan bevorderen.

Van ontbijt tot hapje tijdens de receptie, over luxe ovenkoeken met bediening tot uitgebreid dessertbuffet.

Een pannenkoekenfestijn of een wafelbak, uw feest zal nog lang lekker nasmaken.

Ons nieuw frietkraam ontdekken? Vanaf 15 januari 2019 beschikken we over een gloednieuwe foodtruck van waaruit we de lekkerste broodjes hamburgers, tipzak frietjes en hartige snacks kunnen aanbieden. Onze jarenlange ervaring is uw garantie op succes.

Gratis offerte

Catering | traiteur | culinair architect
John Schotsaert
Gsm Chef: +32 (0)497/28 89 21
Gsm Maître: +32 (0)472/67 52 27
Mail: post@parisroyal.be


Iedereen lust vers gebakken pannenkoeken

Geplaatst in de categorie Traiteur

Pannenkoeken worden in verschillende landen gegeten. Vele kinderen maar ook volwassenen zien het als een feestje zodra deze worden geserveerd. Ze hoeven niet altijd zoet worden belegd maar kunnen ook op een hartige manier worden gegeten. Daarnaast zijn er ook veel (internationale)variaties die niet bij iedereen bekend zijn.

Recept
Ingrediënten:

  • 250 g bloem (je mag ook pannenkoekenmeel gebruiken)
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • zout
  • bakboterAfhankelijk van of je gebruik maakt van pannenkoekenmeel of bloem zijn er verschillende manieren om de pannenkoeken te maken. Bij hebt gebruik van pannenkoekenmeel meng je de mix uit de verpakking met eieren en melk waarna je de ze kunt bakken. Bij het gebruik van bloem, meng je deze met eieren, een snufje zout en melk door elkaar en mix je het mengsel door elkaar waarna je ze kunt bakken.

Iedereen is er dol op!

Niet alleen de volwassen mensen zijn dol op het eten van een pannenkoek, maar ook vooral de kinderen zijn er dol op! De pannenkoek kent vele variaties die over de hele wereld worden gegeten. Zo hebben de Russen de blini’s: kleine pannenkoekjes gemaakt van boekweit. Deze worden gevuld met hartige vullingen zoals kaviaar. Pfannkuchen zoals ze in Duitsland worden genoemd, zijn dunnere soorten die ook in Oostenrijk, Hongarije en andere Balkan landen worden gegeten. Crêpes zijn de Franse versies. De crêpes zijn erg dun en lijken op een flensje. De bekende Crêpe Suzette wordt veel gegeten in Frankrijk. In de Verenigde Staten kent men de Pancakes die voor zowel ontbijt als diner kunnen worden gegeten. De Pancakes zijn luchtig en en ongeveer vijf tot tien centimeter groot. Daarnaast zijn ze rond de twee centimeter dik en worden ze belegd met ahornsiroop. Tot slot heet de Japanse versie de Okonomiyaki. De Okonomiyaki is belegd met kaas, vlees of zeevruchten en bereid op de bakplaat.

DSC_4260

Ook leuk voor speciale gelegenheden

Pannenkoeken zijn niet alleen geschikt om thuis te eten maar zijn ook zeker gerechten voor speciale gelegenheden zoals een babyborrel. Op een babyborrel komen veel mensen samen. Je hebt dan mogelijk geen zin om lang in de keuken te staan. Maak er een leuk feestje van en bak een stel pannenkoekjes die door de gasten zelf kunnen worden belegd. Bij een kinderfeest is het ook een goed idee om de kinderen hun eigen pannenkoekjes te laten versieren zodat ze die op kunnen eten. Wil je meer luxe? Bereid de pannenkoek van je gast voor met luxe vullingen. Je gasten zullen genieten. Maak voor iedereen het feest compleet op een makkelijke en smakelijke manier!

Geef een reactie